Ja es būtu zinājusi, ka tas ir tik garšīgi, es būtu pagatavojusi vairāk! Pastāstīšu, kā sagatavot zaļos tomātus gruzīnu gaumē

Pikanto ēdienu cienītāji novērtēs aromātisko uzkodu, kas pagatavota no zaļajiem tomātiem.

Līdz galam nenogatavojušiem tomātiem ir oriģināla garša, un, ja tiem pievienosiet asos piparus,  garšaugus un ķiplokus, iegūsiet gardu ēdienu!

Pagatavošanai jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • tomāti – 1,5 kg
  • sīpoli – 3 gabali
  • saldie pipari – 400 g
  • ķiploki – 80 g
  • asie pipari – 1 gabals
  • garšaugi – pēc izvēles
  • koriandrs – 1 tējkarote
  • sāls – 1 ēdamkarote
  • cukurs – 3 ēdamkarotes
  • melnie pipari
  • 6% etiķis – 150 ml vai 9 % etiķis – 100 ml
  • augu eļļa – 100 ml

Pagatavošana:

Nomazgājiet tomātus, noņemiet kātiņus un sagrieziet 2 daļās. Ja augļi ir lieli, sagriež 4 daļās.

Sajauciet ķiplokus, garšaugus, saldos un asos piparus blenderī.

Sīpolus sagriež pusgredzenos un sajauc ar tomātiem un iegūto garšaugu mērci.

Pievieno etiķi, augu eļļu, koriandru, piparus, cukuru un sāli. Samaisīt.

Atstāj nostāvēties uz 2 stundām. Neaizmirstiet samaisīt.

Uzmanīgi salātus sakārto tīrās burkās.

Lasi vēl: 4 apburošu meiteņu tētis parādīja tēva lomas patieso pusi

Burkas pārklāj ar vāciņiem, ievieto katliņā, ielej ūdeni un sterilizē pusstundu no vārīšanās brīža.

Tad aizskrūvē vāciņus. Uzmanīgi novieto burkas ar vāciņiem uz leju, pārklāj ar lielu dvieli un atstāj atdzist.

Uzglabāt pieliekamajā vai pagrabā.

Lieliska, pikanta un neatkārtojama uzkoda ir gatava!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment